Позориште отвара врата за своје гледаоце у октобру

  • by

Градско позориште Чачак у октобру поново отвара врата за своје гледаоце и започиње нову позоришну сезону. Услед епидемије вируса Ковид 19 од марта се нису играле представе у нашој продукцији.

Прва представа која ће се наћи на октобарском репертоару је “Острво” и играће се 7.10.2020. године. Уједно овим играњем се обележава и важан јубилеј друга годишњица од извођења прве представе Позоришта “Триптих о радницима” чиме је ова установа почела са радом. Роман „Острво“ написан је пре више од четрдесет година, али не губи на актуелности јер обраћује безвременске теме, преиспитивање људске душе. Меша Селимовић у роману Острво кроз двоје протагониста Ивана и Катарину, брачни пар који живи на острву, успева врло вешто, сведеним средствима, да обради питања: личних граница, отуђености, слободе, смисла постојања, љубави, односа према ближњима итд.
Представа “Животињска фарма” имаће два извођења 17. и 24. октобра. Животињска фарма једно је од сто најзначањих књижевних дела икада написаних и најчитанија Орвелова књига уз „1984“.
Историја људске цивилизације може да се посматра кроз призму односа тлачитеља и потлачених. Кроз епохе, однос је углавном био исти: мала група људи влада над већином и све бесрамније почиње да граби за себе док већина прећутно одобрава.

Током представе обавезно је ношење маски, а пре представе дезинфекција руку како би се поштовале препоручене епидемиолошке мере и како би се представе изводиле. Број места је смањен и на време узмите ваше карте. Сва три играња изводе се у великој сали Градске библиотеке Владислав Петковић Дис са почетком у 20 часова. Улазнице по цени од 400 динара можете узети на инфо пулту Библиотеке сваког радног дана.